Annullerat pga Corona

29.04.2020 kl. 18.00 – 21.30

 

Lämpligt till 1 maj festligheterna får vi vet hur har den svenskspråkiga befolkningen i Finland firat årets festdagar och livets högtider från 1800-talet fram till i dag? Utöver de självklara högtiderna som jul, påsk och midsommar får vi veta mer om traditionerna kring Runebergsdagen, sjusovardagen, halloween och Svenska dagen. I bokens andra del behandlas de individuella livsfesterna från barnsängskalas och skolårets festligheter till bröllop, födelsekalas och traditioner vid livets slut. Anne Bergman och Carola Ekrem är experter på festseder i Svenskfinland och deras bok bygger på ett omfattande traditionsmaterial ur SLS arkiv. Boken utkom i februari 2020. Vi får besök av Anne Bergman.

Efter föredraget börjar vår årsfest med god mat och sång!

Årsfestmeny: Delikatesstallrik med 

Rökt havslax, siktartar med skärgårdslimpa och hovmästarsås, Skagenröra, senapssill, löjrom med smetana pickald rödlök och ägg.

Kokt potatis, grön sallad med örter och skott samt Scrocchiarella-bröd

Huvudrätt: Rostbiff med pepparrotssås och Walldorfsallad med äpple, selleri och valnötter. 

Efterrätt: Citron-mjödpannacotta med vaniljcrumble

                         Pris: 35€

Anmäl dej här, senast 24.4. Anmälan öppnar ca tre veckor innan.

Observera att anmälan är bindande och eventuell annullering måste ske senast den 24.4.

Din anmälan har gått vidare när du i stället för anmälningsspalterna ser texten: Din anmälan har mottagits! Du får bekräftelse per e-post.

Kom ihåg att kontrollera att du får en bekräktelse per e-post. Den kommer s.g.s. genast om anmälan har lyckats. Kontrollera även kampanj- och skräpposten. Om du är osäker kan du skicka oss ett meddelande till kontakt@oasen.fi